شيرينى پفكى بادام زمينى

اين شيرينى يكى از سالم ترين و لذيذ ترين و آسان ترين شيرينى هايى است كه مى توانيد درست كنيد و از خوردن آن لذت ببريد. حتى كسانى هم كه تجربه كمى در مورد پخت شيريني دارند به راحتي مي توانند آنرا   درست  كنند و از كار خود لذت ببرند.

دستور اين شيريني مربوط به وبلاگ دوست عزيز و بسيار هنرمندم شف طيبه است. شف طيبه با نارگيل درست كرده بود. اما من پودر بادام زميني بو داده را جايگزين پودر نارگيل كردم كه بسيار لذيذ شد. البته بار اول من با نارگيل درست كردم و باعث شد كه يك بار هم با پودر بادام زميني امتحان كنم كه اون هم عالي شد.

در ضمن در اكثر دستورات مربوط به اين شيريني از 4 سفيده تخم مرغ و شكر زياد استفاده مي شود. اما خوبي اين دستور اين است كه تنها از 1 سفيده و مقدار كمي شكر استفاده مي شود، ولي كيفيت آن عالي و از نظر هزينه مقرون به صرفه است.



مواد لازم:

سفيده تخم مرغ : 1 عدد درشت

شكر : 2 قاشق سوپخوري

پودر بادام زميني بوداده : 1 ليوان (يا 1 ليوان پودر نارگيل)

وانيل : كمي

طرز تهيه : فر را روي  170 سانتي گراد روشن كنيد.

سفيده را با همزن بزنيد تا پف كند و برفي شود.

شكر را بريزيد و با همزن بزنيد تا مثل مرنگ پفكي شود.

پودر بادام را كم كم بريزيد و با ليسك دوراني مخلوط كنيد تا خمير نسبتا سفتي درست شود.

كف سيني را كاغذ انداخته ولي چرب نكنيد.

با 2 قاشق كوچك مواد را روي كاغذ گذاشته و زياد فاصله ندهيد چون زياد تغيير حالت نمي دهد.

من مواد را در قيف ماسوره دار ريختم و شكوفه زدم. پس اگر دوست داشتيد از قيف استفاده كنيد.

ظرف را در فر گذاشته و 15 دقيقه بپزيد و چون دماي فرها متفاوت است به محض اين كه ديديد زير شيريني ها تغيير رنگ داد از فر خارج كنيد و بگذاريد كمي خنك شود و بعد به راحتي از كاغذ جدا كنيد.

نكته : هرچند مقدار شكر داده شده مناسب است اما اگر دوست داريد خيلي شيرين باشد 1 قاشق ديگر شكر اضافه كنيد.

نكته : اگر بعداز مصرف 1 ليوان مواد شل بود يكي دو قاشق شير خشك اضافه كنيد و لي از آرد استفاده نكنيد. در ضمن مواد همين قدر كه با قاشق قابل انتقال به ظرف پخت باشد و يا مثل خامه از قيف خارج شود خوب است. پس اين نكته را لطفا دقت كنيد.

اميدوارم اين شيريني را تهيه كنيد و لذت ببريد.

چگونه از سراميك در پخت نان استفاده كنيم؟

اگر در خانه سراميك مخصوص ساختمان داريد مى توانيد از آن در پخت نان استفاده كنيد و نانى عالى و با پختى متفاوت داشته باشيد.

من مدتى بود كه به فكر استفاده از سراميك براى پخت پيتزا در فر بودم و روزى كه مى‌خواستم اين كار رو تجربه كنم فر را روى آخرين درجه روشن كردم و سراميك را روى شبكه طبقه وسط گذاشتم (  به اين شكل كه قسمت لعابدار آن رو به پايين قرار گيرد و خمير روى پشت سراميك گذاشته شود ) و 15 دقيقه گذاشتم خوب گرم شود و چون قصدم آزمايش كردن بود و مى خواستم كه همه خميرم خراب نشود  براى امتحان اول يك چونه به اندازه يك نارنگى را جدا كردم و با وردنه به قطر 3 يا 4 ميل پهن كردم و در فر را باز كردم و شبكه را جلو كشيدم و خيلى راحت خمير را با دست  روى سراميك گذاشتم.

بعد از 7 يا 8 دقيقه بعد خمير شروع كرد به باد كردن و تبديل شد به نان پيتا . هورااااااااااااااااااااا.

واقعا هورا داشت البته هورا به سراميك. چون من قبلا چند بار سعى كردم نان پيتا درست كنم اما موفق نمى شدم و هر كس يه دستور و با يه قلق خاص رو مى گفت. براى همين از خيرش گذشته بودم تا اين اتفاق ساده كار را آسان كرد. البته وقتى ديدم اين تجربه چقدر لذت بخش بود تصميم گرفتم با خمير پيراشكى هم امتحان كنم. پس خميرى با آرد و ماست وشير و مايه خمير و روغن درست كردم و باز هم هوراااااااااااااااااااااااا.

البته باز هم هورا به سراميك. به كى؟ به من ؟ نهههههههههههه.

نتيجه : در استفاده از سراميك براى پخت نان اصلا ترديد نكنيد و حتما تجربه كنيد و از كيفيت پخت نانتان لذت ببريد.

من با اين روش 2 نمونه نان پيتا درست كردم كه يكى خمير پيراشكى بود و دومى خمير ساده پيتزا كه فقط آرد و شير (آب)و مايه خمير و 2 قاشق روغن داشت.

با همان خمير پيتزا هم چند پيتزا با كالباس خانگى و سوسيس خانگى (صد در صد گوشت قرمز) و بادمجان و پنير درست كردم كه عالى شد. آرد هم آرد سبوسدار بود.

نكته : من طبق معمول يك كاسه آب هم از زمان شروع پخت كف فر گذاشتم.

نكته : هرگز سراميك را روى شعله مستقيم گاز استفاده نكنيد.

نكته : براى گذاشتن خمير پيتزا روى سراميك به جاى استفاده از پاروى مخصوص پيتزا مى توانيد پشت يك سينى متوسط را اول آردپاشى كنيد و بعد خمير را پهن و مواد را روى خمير گذاشته و بعد روى سراميك منتقل كنيد. براى آسان شدن كار حتما بايد زير خمير به اندازه لازم آردى باشد كه راحت سر بخورد و روى سراميك قرار بگيرد.

نكته : در ضمن من معمولا از پنير بسيار كم در پيتزا استفاده مي كنم و بيشتر به دليل رژيم. پس تعجب نكنيد كه اگر يه قابلمه پنير روي مواد ديده نميشه. حتي از پنير لبنه هم استفاده كردم.


چگونه در خانه كالباس درست كنيم؟

تهيه اين كالباس بسيار راحت و ساده است و تنها فرقى كه با كالباس كارخانه اى دارد فقط و فقط از نظر
 
رنگ آن است كه نسبت به نوع كارخانه اى روشن تر است. و گرنه از نظر عطر و طعم عالى است و ارزش
 
يك بار امتحان كردن را دارد مطمئن هستم. بعد از خوردن باز هم آن را درست مي كنيد و لذت مى بريد.

سعي كنيد ادويه ها را كامل استفاده كنيد و سير را اصلا حذف نكنيد.

دستور اصلى را من از طريق ويدئو ديدم كه با گوشت گوساله بدون چربى بود و من با مرغ امتحان كردم و

نتيجه عالي بود.

 

مواد لازم :

سينه 1 مرغ متوسط چرخ شده

آرد : 2 قاشق غذاخورى پر

شير خشك نيدو : نصف ليوان

پاپريكا

پودر سير

پودر فلفل سياه

پودر فلفل قرمز

پودر آويشن

پودر زنجبيل

پودر تخم گشنيز

ادويه هاى بالا هركدام 1 قاشق چايخورى

سير تازه : 4 يا 5 حبه

جوز هندى و زنجبيل رنده شده مقدارى

جعفرى خشك : 1 قاشق چايخورى

نمك

يخ : 4 تكه قالب يخچالى

كيسه پخت غذا يا سلفون + مقدارى چسب نوارى شيشه اى

طرز تهيه : در ظرفى پودر شير خشك و آرد را با هم مخلوط كنيد و كنار بگذاريد.

در ظرف مناسبى گوشت را ريخته و تمام ادويه ها و رنده شده ها(جوز هندى و زنجبيل) را اضافه كنيد و

خوب مخلوط كنيد.

پودر شير و آرد مخلوط شده را در 3 مرحله به گوشت اضافه كنيد و در هر مرحله با قاشق خوب مخلوط

كنيد.

حالا تمام مواد را به همراه 4 تكه يخ در غذاساز ريخته و خوب ميكس كنيد تا خمير نرم و يك‌دستى درست

شود.

در اين مرحله مي توانيد هم از كيسه مخصوص پخت غذا و هم از سلفون استفاده كنيد. من از سلفون

استفاده كردم.

پشت يك سينى سلفون را كمى باز كنيد و مواد را روى آن گذاشته و خوب مرتب كرده و به شكل رول

كالباس درآوريد و چند دور سلفون را دور رول بپيچيد و هر دور محكم بكشيد كه موقع پخت تغيير شكل

ندهد.

دو سر سلفون را گره بزنيد و چند دور هم از طول و هم از 2 سر رول چسب را بپيچيد.

ظرفى كه بتوانيد رول را به شكل افقى در آن قرار دهيد را تا نيمه از آب پر كنيد و وقتى به جوش آمد رول را

افقى در آن گذاشته و 1 ساعت با حرارت متوسط بپزيد. 

نكته :

اگر رول روى آب قرار گرفت به روش پخت دلمه ، بشقابى روى آن گذاشته تا همه مواد يكنواخت پخته

شود.

بعد از پخت بگذاريد كمى خنك شود و بعد چسب ها را ببريد و با همان سلفون در يخچال گذاشته تا كاملا

سرد شود و موقع برش زدن خرد نشود.

مى توان براى تزيين مقدارى پسته را با گوشت مخلوط كنيد.

 

ماكارونى با سس شير (غذاى بدون گوشت)

به نظر من خوشمزه ترين غذاها لزوما چرب ترين و پرگوشت ترين و يا گرانترين غذاها نيست. بلكه برعكس، اگر هنر تركيب كردن مواد را بكار بگيريم مى توانيم با كمترين هزينه و با استفاده از مواد موجود غذاهاى ساده و سالم و كم هزينه را براى خود و خانواده تهيه كنيم.

اين سس با استفاده از شير تازه و همچنين ادويه هاى خوش طعم  تهيه شده و شما مي توانيد قارچ و يا پنير پيتزا و يا هر موادى كه دوست داريد به اين سس اضافه كنيد.

مواد لازم :

شير :يك ونيم ليوان

آرد سفيد : 2 قاشق غذاخورى

روغن : 2 قاشق غذاخورى

پودر سير و فلفل سياه و آويشن : هركدام نصف قاشق چايخورى

نمك

جعفرى براي تزيين : مقدارى

طرز تهيه : در قابلمه كوچكى روغن را گرم كرده و آرد را اضافه كنيد و با حرارت كم 10 دقيقه تفت دهيد، طورى كه بوى خامى آرد گرفته شود ولى تغيير رنگ ندهد. قبل از پايان تفت دادن ادويه ها را اضافه كنيد و خيلى كم تفت داده و شير را كم كم اضافه كنيد و با همزن دستى سريع هم بزنيد كه گلوله نشود. مواد بايد مثل ماست زده شده و يا شل باشد.

سس را در ظرف ريخته  و با جعفرى خرد شده تزيين و در كنار ماكارونى ميل كنيد.