پيراشكى فلفلى و نان زيتون
آب : يك و نيم ليوان
مايه خمير : ۲ قاشق سوپخورى
شكر : ۲ قاشق سوپخورى
تخم مرغ : ۱ عدد (هم زده)
نمك : ۱ قاشق چايخورى
روغن : يك چهارم ليوان
آرد : به ميزان لازم
۱ زرده تخم + ۱ قاشق چايخورى روغن براى رومال نان و كنجد و سياه دانه
مواد ميانى : به دلخواه
طرز تهيه: در ظرفى نصف ليوان آب و شكر و مايه خمير را مخلوط كرده و مىگذاريم پف كند.
نمك و ۳ ليوان آرد را با هم مخلوط و يك بار الك مىكنيم.
در ظرفى مناسب آرد و نمك الك شده را ريخته و وسط آن را گود كرده و ۱ ليوان آب گرم و روغن و تخم مرغ را در اين گودى ريخته و كم كم با قاشق چوبى با آرد مخلوط مىكنيم و كمى صبر مىكنيم تا مايه خمير هم آماده شود. حالا مايه خمير را هم اضافه كرده و با بقيه مواد كم كم مخلوط مىكنيم.
ممكن است آرد بيشترى نياز باشد چون جنس آردها متفاوت است ولى آرد را كم كم اضافه كنيد تا در آخر خمير نرم و لطيفى داشته باشيد.
خمير را ۱۰ دقيقه ورز دهيد و بعد در ظرف مناسبى كمى روغن ريخته و يك دور خمير را در اين روغن بچرخانيد و روى ظرف را پلاستيك كشيده و در جاى گرم بگذاريد تا حجم خمير ۲ يا ۳ برابر شود. (۱ تا ۲ ساعت)
حالا خمير را كمى از اطراف ظرف جدا كرده و به وسط جمع كنيد و ۳۰ دقيقه ديگر استراحت دهيد و حتما روى ظرف را بپوشانيد.
خمير آماده شده را كمى ورز دهيد: كمتر از ۱ دقيقه و از خمير گلولهاى جدا كرده و با وردنه كمى خمير را باز كنيد و مواد ميانى را گذاشته و خمير را شكل دهيد و مواد رومال را زده و در فر با دماى ۲۰۰ درجه بپزيد تا زمانى كه تغيير رنگ بدهد.
بهتر است در سينى از كاغذ مخصوص استفاده كنيد و آن را چرب كنيد.
نكته: براي پخت نان ۲۰ دقيقه قبل از گذاشتن نان در فر بايد فر را روشن كنيد و ۱ كاسه آب گرم هم كف بگذاريد تا نان شما خوب پخته و خشك نشود.
سينى نان را ابتدا در طبقه پايين فر بگذاريد و بعد از ۱۵ دقيقه
كه كاملا پف كرد به طبقه بالاى فر منتقل كنيد. اين كار باعث مىشود هم نان
خوب پخته شود و هم رنگ دلخواهتان را داشته باشيد بدون اين كه بسوزد.
(تجربه خانجونى
)

درضمن با اين خمير مي توانيد نان زيتون هم درست كنيد: به اين ترتيب كه به اندازه يك پرتقال بزرگ از خمير جدا كنيد و در ظرف چرب شده خمير را گرد مثل نان پيتزا شكل دهيد و روى نان، كمى روغن زيتون و سبزيجات خشك يا تازه و مقدارى هم زيتون تازه و خرد شده بريزيد و همراه پيراشكىها بپزيد چون دماى فر براى هر دو ۲۰۰ درجه است.
