اين نان لذيذ و خوش طعم را من در وبلاگ ترلان جون ديدم و با كمى تغيير آن را درست كردم و به شما هم توصيه مى كنم حتما تجربه كنيد تا لذت ببريد.

تغييراتي كه من دادم :

مايه خمير را جدا آماده كردم.

به جاي كره از روغن مايع استفاده كردم.

كف ظرف پخت را چرب و آردپاشى كردم.

مواد لازم :

شير : 1 ليوان

آب : نصف ليوان

روغن مايع : يك چهارم ليوان

آرد سفيد نان : 4 ليوان

مايه خمير : 1 قاشق غذاخورى

شكر : 2 قاشق غذاخورى

نمك : 1 قاشق چايخورى

تخم مرغ : 1 عدد

طرز تهيه :

1 قاشق مايه خمير و نصف قاشق شكر (نصف از 2 قاشق) و نصف ليوان آب گرم را مخلوط كرده و روى ظرف را پوشانده تا پف كند(5 تا 10 دقيقه)

2 ليوان آرد و نمك و بقيه شكر را در ظرف بزرگى الك كرده و وسط آن را گود كنيد و شير و تخم مرغ و روغن را وسط گودى بريزيد و مايه خمير پف كرده را هم اضافه كنيد و با قاشق چوبى كم‌كم با آرد مخلوط كنيد. چون جنس آردها متفاوت است پس آرد را كم‌كم بريزيد. حدود 4 ليوان مناسب است و در نهايت بايد خمير نرم و لطيفى داشته باشيد.

خمير را حدود 10 دقيقه ورز دهيد، خوب ورز دادن در كيفيت نان تاثير دارد. روى خمير را پوشانده و 15 دقيقه استراحت دهيد.

نكته مهم : براى داشتن يك خمير خوب و براى از بين بردن چسبندگى خمير  به جاى استفاده از آرد زياد بهتر است دستتان را در آرد فرو كرده و و بعد آرد اضافى را بتكانيد و خمير را ورز دهيد.

بعد از استراحت 15 دقيقه‌اى خمير را جمع كرده و آن را به 2 قسمت تقسيم كنيد و هر قسمت را هم به 8  چانه تقسيم كنيد. به اين ترتيب 16 نان تقريبا كوچك خواهيد داشت و يا چانه ها را كمتر كنيد تا نان هاى بزرگترى داشته باشيد.

چانه ها را با فاصله از هم بچينيد و چند دقيقه استراحت دهيد تا به قول ترلان جون خودشون رو ول كنند و بهتر باز بشوند.

حالا سطح كار را كمى آرد زده و هر چانه را با كمك وردنه به شكل دايره و به  قطر 15 سانتى متر باز كرده و از لبه تا زده يا لوله مى كنيم و به وسط كه رسيديم دو سر خمير را به داخل خمير برده و به لوله كردن ادامه ميدهيم و از جايى كه خمير بسته مى شود خمير را در ظرف چرب و آرد پاشى شده مى‌گذاريم. بقيه را هم به همين ترتيب و با فاصله . چون زمان استراحت بعدى طولانيست و خمير خيلى پف مى كند.

روى خمير را خوب پوشانده و در جاى گرم بگذاريد تا 1 الى 2 ساعت استراحت كند. خمير من 1 ساعت و 40 دقيقه زمان برد تا كاملا 2 برابر شد.

نكته : بيشتر از 2 ساعت خمير بماند ترش مى شود.

15 دقيقه قبل از پخت فر را روى 200 درجه سانتى گراد روشن كنيد و 1 كاسه آب داغ كف فر بگذاريد. اين كار به لطيف شدن نان‌ها كمك مى‌كند.

نان ها را در فر داغ به مدت 12 تا 15 دقيقه بپزيد. مال من حدود 30 دقيقه طول كشيد تا به رنگ دلخواه در آمد.

بعد از خروج از فر 5 دقيقه زمان دهيد تا آماده شود.

نوش جان :D

با تشكر از زحمات هميشگى ترلان جون. اين هم آدرس وبلاگشون كه مرتب سربزنيد.